WordPress mi Blogger mı: Siteniz İçin Hangisi Daha İyi?

Blog açmak isteyenlerin daha en baştan takılabilecekleri "Wordpress mi Blogger mı kullanmalıyım?" sorusuna cevap arıyoruz.

 
Wordpress-mi-Blogger-mi

Blog açmak isteyenlerin daha en baştan sorması muhtemel soru "Wordpress mi Blogger mı?" sorusudur. İnternette yaklaşık 1.7 milyara yakın internet sitesi bulunmakta ve bunların yaklaşık 600 milyon kadarını da bloglar oluşturmaktadır.

Blog Açmak - En İyi Blog Açma Siteleri

İnternette 1,7 milyara yakın site var. Bu sitelerin yaklaşık 600 milyonu  bloglardır. Bugün blog oluşturma sitelerinden en popüler olanlardan ikisine Wordpress ve Blogger'ı inceleyeceğiz.

Hazır? Hadi başlayalım!

WordPress ve Blogger'a Genel Bakış

Hem Wordpress hem de Blogger'ın oldukça uzun bir geçmişi vardır. Karşılaştırma kısmına geçmeden önce ikisi hakkında biraz daha bilgi edinelim.

Wordpress'e Genel Bakış

27 Mayıs 2003'te kullanıma sunulan WordPress başlangıçta yalnızca blog yazmak için düşünülmüştü.  Zamanla bu platform web siteleri oluşturmak için tonlarca tasarım ve işlevsellik sağlayan tam işlevli bir CMS (İçerik Yönetim sistemi) platformuna dönüştü.

Artık WordPress'i (özellikle bir hosting hesabında barındırılan WordPress.org) kullanarak istediğiniz herhangi bir siteyi oluşturabilirsiniz.

WordPress, her zaman açık kaynaklı bir platform olmuştur ve olacaktır. Herkes koda katkıda bulunabilir. Yeterince kodlama bilginiz varsa kendi tema ve eklentilerinizi bile yazıp kullanabilirsiniz.

Sistem PHP programlama dili ile yazılmıştır ve veritabanı olarak MySQL veya MariaDB kullanabilir.

Herhangi bir kodlama bilginiz olmasa bile Wordpress indirme deposunda 8.000'den fazla tema ve 60.000'e yakın eklenti kullanımınıza hazır beklemektedir.

Blogger'a Genel Bakış

Bu bilgi şaşırtıcı olabilir fakat Blogger Wordpress'ten daha önce 23 Ağustos 1999'da Pyra Labs isimli şirket tarafından kullanıma sunulmuştur. Google tarafından 2003 yılında satın alındı ve Blogger'ın sahibi hala Google'dır.

WordPress gibi Blogger da kullanıcılara blogları yayınlamak için kullanılan bir blog oluşturma platformudur.

Blogspot ile Blogger aynı hizmeti ifade eder.

Blogger'ın hala buralarda olduğunu bilmek sizi şaşırtsa da, öyle ve hala onu kullanan çok sayıda insan var. 2018'e kadar Google  , platformun devam etmesini sağlamak için yaygın bir güncelleme yaptı.

Blogger hala yaygın olarak kullanılan bir blog platformudur. Pazar payı WordPress'e kıyasla sönük olsa da – aşağıda göreceğimiz gibi – ücretsiz blog oluşturmak için en iyi yollardan biridir.

Wordpress mi Blogger mı: Pazar Payı

WordPress ve Blogger'ın kullanım oralnlarına gelince rakamlar arasında tam olarak bir uçurum vardır. İnternette yayında olan sitelerin yaklaşık olarak % 40'ı Wordpress kullanır.

Blogger ise bu pazarda %1.4'lük kullanım oranına sahiptir.

Blogger'ın elinde bulundurduğu pazar payı Weebly  veya Wix gibi diğer platformların da gerisinde kalır.

Wordpress mi Blogger mı?

Artık WordPress ve Blogger hakkında biraz bilgi sahibi olduğunuza göre karşılaştırma bölümüne geçmenin zamanı geldi. Her iki platformun çeşitli yönlerini inceleyeceğiz her alanda bir kazanan ilan edeceğiz.

Bu, web siteniz için hangi platformun uygun olduğu konusunda daha net bir karar vermenize yardımcı olacaktır.

Wordpress mi Blogger mı: Kullanım Kolaylığı

Çoğu insanın bilmek istediği ilk şey ilgili platformları kullanmanın ne kadar kolay olduğudur. Birçokları için WordPress ve Blogger'ın kullanım kolaylığı son kararı vermeleri konusunda yeterli olacaktır.

Wordpress

Dürüst olmak gerekirse sanırım hiçbir içerik yönetim sistemi (CMS) WordPress'ten daha kolay olamaz. Wordpress'in odaklandığı konuların en başında kullanım kolaylığı gelmektedir.

Wordpress kurulumun hemen ardında bir blog oluşturmak için ihtiyacınız olan tüm araçları barındırır.

Bununla birlikte kurulum sırasında WordPress ile atmanız gerekebilecek bazı ekstra adımlar vardır. Bu ekstra adımlar blogunuzu oluşturmak için WordPress.org veya WordPress.com kullanıp kullanmadığınıza bağlıdır.

Wordpress.com ile Wordpress.org arasındaki farkları ayrı bir yazıda inceleyeceğiz.

Blogger

Blogger'ı sadece yazmak için kullanıyorsanız yönetimi ve kullanımı kolaydır.

WordPress gibi Blogger da size bir blog sitesini hızlı ve kolay bir şekilde kurmanıza ve yönetmenize olanak tanıyan mükemmel bir yerleşik araç seti sunar.

Fakat ekstra özellikler eklemek istiyorsanız Blogger biraz daha karmaşık hale gelir. Her ne kadar bazı ücretsiz ve ücretli Blogger temaları Blogger'a bir miktar görsellik ve işlevsellik katsa da tamamen istediğiniz özelleştirmeleri yapmak için HTML, CSS ve JavaScript dillerini bilmeniz gerekiyor.

Yönetimi ve bakımı çok kolay olmasının aksine üzerindeki kontrolün çoğunu kaybedersiniz ve Blogger topluluk kurallarını uymazsanız blogunuz sonsuza kadar kapatılabilir.

Kullanım Kolaylığında Kazanan: Mevcut seçeneklerin kullanım kolaylığı için Blogger. Daha fazla işlevsellik ekledikten sonra bile kullanım kolaylığı için Wordpress

Wordpress mi Blogger mı: Özelleştirme ve İşlevsellik

Özelleştirme ve işlevsellik söz konusu olduğunda, WordPress'ten daha özelleştirilebilir ve işlevsel olan çok az şey bulacaksınız.

Blogger bir miktar kişiselleştirme sunar, ancak aşağıda göreceğiniz gibi WordPress'in esnekliğine kıyasla oldukça sönük kalır.

Wordpress

WordPress, kullanıcılara platformun tam kontrolünü verme yeteneği ile bilinir. WordPress.com kullanıyor olsanız bile Blogger'dan daha fazla işlevselliğe sahip olabilirsiniz.

WordPress açık kaynaklı olduğundan istediğiniz kodlarda değişiklik yapma özgürlüğüne sahip olabilirsiniz. İstedileriniz ekleyebilir ve çıkarabilirsiniz. Hayal edebileceğiniz her şeyi oluşturabilir ve tasarlayabilirsiniz.

Ayrıca bir WordPress sitesinde kullanılabilecek 60.000'e yakın eklenti vardır. Bu eklentiler çoğu durumda çok az kod kullanarak veya hiç kod kullanmadan hemen hemen istediğiniz her şeyi gerçekleştirmenize olanak tanır.

Blogger

Blogger bazı özelleştirme seçenekleri sunar. Platform içinde temaları, sayfa görünümünü, renkleri, sayfa düzenini ve diğer birkaç öğeyi değiştirebileceğiniz seçenekler bulabilirsiniz.

Kullanımı kolay sürükle ve bırak seçeneklerine rağman esneklik, özelleştirme ve işlevsellik konusunda Wordpress'in oldukça gerisinde kalır.

Özelleştirme ve İşlevsellikte Kazanan: Wordpress

Wordpress mi Blogger mı: Yönetim ve Bakım

Platformların yönetici panosuna ve bakımın ve yönetiminin ne kadar kolay olduğuna gelince, insanlar genellikle kullanıcı dostu, gezinmesi kolay ve bakımın basit olmasını ister.

Hem WordPress hem de Blogger bunu sunar; burada kişisel tercih öne çıkar.

Platformların yönetici panosuna ve bakımın ve yönetiminin ne kadar kolay olduğuna gelince, insanlar genellikle kullanıcı dostu, gezinmesi kolay ve bakımı basit ister.

Wordpress

Web siteniz üzerinde tam kontrole sahip olmak WordPress'in kullanıcılara verdiği bir özgürlüktür. Ancak Wordpress Yönetim Paneli'ne ilk kez giriyorsanız gözünüze çok fazla şey takılabilir.

WordPress çok fazla özgürlük ve işlevsellik sunduğundan yönetici panosundan hemen hemen her şeyi yapabilirsiniz. Bunlar;

  • Tüm temaları ve eklentileri yükleme ve yönetme
  • Tüm yazıları ve sayfaları yönetme
  • Gutenberg blok düzenleyicisini kullanarak tüm yeniden kullanılabilir blokları yönetme
  • Tüm kullanıcıları ve kullanıcı rollerini oluşturma, silme ve yönetme
  • Tüm yorumları denetleme
  • Tasarlama, kodlama
  • Tüm siteyi silme

WordPress için ne kadar özen göstermeniz gerektiği Wordpress.com ya da Wordpress.org kullanıp kullanmadığınıza göre farklılık gösterebilecektir.

Blogger

Çok daha az esnek ve özelleştirilebilir olmasına rağmen Blogger, kullanıcılara doğrudan kullanıcı panosundan biraz yönetme yeteneği de sunar.

Blogger blog kurup oturum açtıktan sonra oldukça fazla işlevsellik göreceksiniz. Bunlar;

  • Başkalarının blogunuzu bulmasına yardımcı olacak araçlar ve kaynaklar
  • İçeriği diğer sitelerde paylaşma
  • Blogunuza erişimi kontrol etme
  • Blogunuzu yedekleme veya içe aktarma
  • Takip ettiğiniz blogları yönetme
  • Blogger aracılığıyla kaydedilen tüm alan adlarını yönetme
  • SEO seçenekleri
  • Site İstatiklerini görme
  • Blog ayralarını yönetme
  • Tüm blogu silme

Blogger'da bakım zahmetsizdir. Google'ın çalıştırdığı Blogger platformunu kullandığınız için güvenlik Blogger tarafından halledilir ve güvence altına alınır. İçerik güncellemelerinin sıklığı tamamen size bağlıdır.

Yönetim ve Bakımda Kazanan: Eşit

Wordpress mi Blogger mı: Ücretlendirme

Hemen her şeyde olduğu gibi ürün ve hizmetlerin fiyatları da belirli kararlara göre değişiklik gösterecektir. Bu kararlar ücretli tema ve eklentilerin kullanımı gibi fiyatı artırıcı etkenler olabilir.

Wordpress

WordPress fiyatlandırma sayfasına giderek birden fazla fiyatlandırma seçeneği ve kullanılabilir katman görebilirsiniz. Tabi satın almadan önce deneme amaçlı kullanmak için ücretsiz kullanım seçeneği de bulunmaktadır.

Wordpress ücretsiz plan yeni başlayan blogcular için mükemmeldir. Başlamak için tek yapmanız gereken bir WordPress.com hesabı açmaktır.

 Sayfada bulunan Ücretsiz Başla düğmesi seçeneğine tıklamanız yeterlidir.

Wordpress ücretli mi
Wordpress.com Ücretsiz Blog Açmak

Bu tıklama sizi otomatik olarak WordPress.com kayıt sayfasına götürür. Sadece gerekli bilgileri doldurarak ücretsiz bir hesap oluşturabilirsiniz.

Wordpress Blog Açmak

Blog için ücretsiz bir WordPress.com hesabına kaydolduğunuzda, alan adınız bir alt alan adı olacaktır . Örneğin alan adınız şöyle görünecektir:

bayramkosedag.wordpress.com

Ayrıca özel bir alan adı kaydedebilir veya mevcut olanı ücretsiz sitenize aktarabilirsiniz. Bu işlem bu alan adlarına gelen ziyaretçileri WordPress.com alt alan adınıza yönlendirecektir.

Ücretli seçeneklerle ilerlemek istiyorsanız WordPress.com'da 4 adet ücretli plan mevcuttur. Ücretli seçenekler birçok işlevsellik ve özelleştirme seçeneğini kullanıma açar. Bu aynı zamanda bir WordPress alt alan adı yerine istediğiniz alan adını kullanmanıza da olanak tanır.

Yukarıda bahsettiğimiz imkanların Wordpress.com'da geçerli olduğunu hatırlatmakta fayda var. Wordpress'in kullanabileceğiniz farklı bir versiyonu olan Wordpress.org'u ayrı bir yazıda inceleyeceğimizi tekrar hatırlatalım.

Blogger

En basit ifadeyle söylemek gerekirse Blogger'ın fiyatlandırma seçeneği yoktur. Kullanımı ücretsizdir. Başlamak için Blogger web sitesine gidin ve Blogunuzu Oluşturun düğmesini tıklayın.

Blogger Blog Açmak

Ücretsiz WordPress seçeneğinde olduğu gibi blogunuzun sayfaları ve dosyaları Blogspot sunucularında barındırılır. Ayrıca ücretsiz bir alt alan adı alırsınız ve diğer alan adlarınızı da buna yönlendirebilirsiniz. Alan adınız Blogger'da şöyle görünür:

bayramkosedag.blogspot.com

Blogger'da bir blog oluşturmak için bir Google hesabına ihtiyacınız var .

Blogger'ı kullanmak için önceden herhangi bir beceriye ihtiyacınız yoktur. Çok fazla işlevselliğe sahip olmayan temel bir düzendir. Yine de ücretsiz ve yeni başlayanlar için harika bir seçenektir.

Ücretlendirmede Kazanan: Kişisel tercihlere göre değişir.

WordPress mi Blogger mı: SEO

SEO'ya (Arama Motoru Optimizasyonu) uygunluk herhangi bir blog veya web sitesi için en önemli özelliklerden biridir. Doğal olarak WordPress ve Blogger'da sunulan SEO seçeneklerinin neler olduğunu bilmek önemlidir

Wordpress

WordPress birçok farklı tümleşik SEO aracıyla birlikte gelir. Kalıcı Bağlantılar adı verilen statik URL'ler oluşturabilir ve ayrıca blogroll ve ping yapma olanağına da sahiptir.

WordPress'in öne çıktığı yer ise üçüncü taraf SEO eklentileri ve araçlarıdır . Tüm bunları SEO standartlarını blogunuzda yeni zirvelere çıkarmak için kullanabilirsiniz.

Wordpress'te öne çıkan SEO eklentilerinden biri Yoast SEO'dur. WordPress'in sahip olduğu en popüler SEO eklentilerinden biridir. Ücretsiz sürümü ile bile birçok arama motoru optimizasyonu ayarlarını yapabilirsiniz.

En İyi Wordpress SEO Eklentisi
Wordpress SEO Eklentisi

Blogger

Blogger da Wordpress gibi sayfa içi ve site içi SEO işlevlerini kontrol etmenize olanak tanır . Ayrıca kalıcı bağlantıları istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

Blogger platformu SEO hakkında biraz bilginiz var ve içeriğiniz de sağlamsa sıralamanıza yardımcı olacak yeterli araçları sağlar.

Arama Motoru Optimizasyonunda Kazanan: Wordpress

Wordpress mi Blogger mı: Destek ve Topluluk

Yeni bir şeyler denerken yolculuğunuzda size yardımcı olabilecek bir destek veya bireyler topluluğuna sahip olmak her zaman iyi bir fikirdir.

Blog yazmak işinde yeniyseniz karşılaşabileceğiniz sorunlara karşı ne tür bir desteğin mevcut olduğunu bilmeniz gerekir.

Wordpress

WordPressin en iyi çevrimiçi destek sistemine ve topluluğa sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Destek sisteminin ve Wordpress kullanıcı topluluğunun iyi olması karşılaşabileceğiniz herhangi bir sorunda çok uzun aramalara gerek olmayacağının bir göstergesidir.

Karşılaştığınız sorunla daha önce karşılaşmış ve sorununu çözmüş birileri mutlaka vardır.

Blogger

Blogger'ın biraz desteği olsa da, WordPress'inkinden çok daha sınırlıdır.

Bu destek bir kullanıcı forumunun yanı sıra erişebileceğiniz bazı temel belgeleri içerir. Bunun dışında yardım, öğreticiler, videolar ve destek sunan önemli veya özel çevrimiçi topluluklar bulamazsınız.

Destek ve Topulukta Kazanan: Wordpress

Wordpress mi Blogger mı: E-Ticaret'e Uygunluk

Basit bir WordPress veya Blogger blog açmakla ilgileniyorsanız yüksek düzeyde e-ticaret yapmak muhtemelen ilgilendiğiniz bir şey değildir. Ancak hem ilgilenler hem de daha sonra ilgilenebilecekler için biraz bilgi vermekte fayda var.

Wordpress

WordPress ve e-ticaret, WooCommerce eklentisi oldukça mükemmel çalışır. Bu eklenti kurulduğu andan itibaren fiziksel ve dijital ürünleri çevrimiçi olarak eklemek ve satmak için ihtiyacınız olan her şeyi sağlar.

WooCommerce eklentisi ücretsizdir ve ihtiyacınız olan tüm araçları içerir. Wordpress e-ticaret sitenizde kullandığınız Woocommerce eklentisine farklı özellikler eklemek için ayrıca eklenti satın almanız gerekebilir fakat temel Woocommerce eklentisi ücretsizdir.

Wordpress e-Ticaret Eklentisi
Wordpress E-Ticaret Eklentisi

Blogger

Blogger'da da bazı e-ticaret seçenekleri mevcuttur. Ancak bunların Blogger blogunuza farklı şekilde uygulanması gerekir.

Yeni başlayanlar için bir çevrimiçi mağaza oluşturmanıza olanak tanıyan Blogger'a eklenebilecek büyük bir üçüncü taraf e-ticaret çözümü yoktur. Bu nedenle, dikkate alınması gereken üç ana seçenek vardır:

  1. Satın al düğmeleri veya ürün widget'ları ekleyin
  2. Başka bir kaynaktan çevrimiçi mağaza gömün
  3. Harici bir e-ticaret mağazasına bağlantı verin

Bunların tümü uygulanabilir seçeneklerdir ve Blogger siteniz üzerinden ürün satmanıza olanak tanır.

E-Ticarete Uygunlukta Kazanan: Wordpress

Wordpress mi Blogger mı: Para Kazanma

İnternetten para kazanma hemen hemen her blog yazarının ilgilendiği bir şeydir. İyi haber şu ki, hem WordPress hem de Blogger platformları para kazanmaya izin veriyor.

Her platformdan para kazanmanın iki hızlı ve kolay yolu vardır, Adsense ve satış ortaklığı bağlantıları. Oldukça az sayıda Adsense alternatifi olsa da her iki platform da Google Adsense ve satış ortaklığı bağlantılarını kullanarak hemen para kazanmanıza izin verecektir.

Bir Adsense hesabına  ve bazı kodlara ihtiyacınız olacak , ancak bunun dışında WordPress veya Blogger sitenizde oldukça hızlı bir şekilde reklam görüntüleyebilirsiniz.

Para Kazanmaya Uygunlukta Kazanan: Eşit

Wordpress mi Blogger mı: Mülkiyet

Göz önünde bulundurmamız gereken son şey, her platformun içeriğin mülkiyet haklarını nasıl ele aldığıdır. Cevapların ne olduğuna şaşırabilirsiniz.

Wordpress

WordPress açık kaynaktır ve bunları doğrudan sitenizi barındırmak için veya başka bir barındırma sağlayıcısı için kullansanız da oluşturduğunuz tüm içerik size aittir.

Blogunuzun nerede olmasını ve ne kadar uzun olmasını istediğinize karar verebilirsiniz.

WordPress platformunu kullanırken tüm verilere sahip olursunuz ve bilgileri kiminle paylaştığınızı kontrol edersiniz.

Blogger

Bu makalede daha önce öğrendiğimiz gibi Google, Blogger'ın sahibidir. Çok güvenilirdir, bir blog açmanın harika bir yoludur ve gönderileri yayınlamak için çok zor olmayan yeterli özelliklere sahiptir.

Ancak, hiçbirinin sahibi siz değilsiniz.

Google, Blogger platformunu çalıştırdığı için herhangi bir zamanda uyarı yapmadan kapatma hakkına sahiptir. Ayrıca şartlarını ve koşullarını ihlal ettiğinize karar verirlerse bildirimde bulunmaksızın yasaklanabilir veya askıya alabilirsiniz.

WordPress mi Blogger mı: Hangisi Daha İyi?

Peki hangi blog platformu daha iyi? İnsanların yaptığı seçimlerin çoğu kişisel görüşlere dayalıdır. Bununla birlikte karar verme sürecine giren diğer değişkenler yukarıda değindiğimiz birçok şeyi içerir.

WordPress ve Blogger arasında seçim yaparken verilen birçok karar kullanım kolaylığı ve fiyatına dayanmaktadır.

Blogger'ı kullanmanın ve para kazanmanın ne kadar kolay olduğunun yanı sıra WordPress yukarıda bahsettiğimiz birçok kategoriyi kazanır. WordPress, pazar payı, destek toplulukları ve e-ticaret ekleme ve kolayca para kazanma yeteneği ile kolaylıkla öne alınabilecek bir tercihtir.

Özet

WordPress ve Blogger blog oluşturma platformu kategorisindeki en tanınmış paltformlaran ikisidir. Sağlıklı bir karar vermek için tüm bilgilerin önünüzde olması çok önemlidir.

Sonuçta seçim sizin. Her iki platformu da denemenin ve web siteniz için hangisinin en iyi sonucu verdiğini bulmanın keyfini çıkarın.

Siz bunlardan herhangi birini ya da her ikisini de denediniz mi? Hangisinin daha iyi olduğunu yorumlarınızla bildirebilirsiniz.

YORUMLAR

Ad

Activate Windows 10,1,alan adı nedir,1,bc vc para kazanma,1,bilgisayardan para kazanma,1,blog açma siteleri,1,blog açmak,7,bütçe nasıl yapılır,1,dijital kartvizit,1,e ticaret teması,1,evden çalışarak para kazanma,1,finans,3,internet,1,internette alışveriş,1,internetten para kazanma,1,link kısaltarak para kazanma,1,link kısaltma siteleri,1,link tl para kazanma,1,microsoft office,5,microsoft office aktivasyon,1,microsoft windows,7,office,1,office 2016 etkinleştirme,1,office 2016 professional plus etkinleştirme,1,office 2019 etkinleştirme,1,office 2021 etkinleştirme,1,office 365 öğrenci lisansı,1,office aktivasyon kaldırma,1,office etkinleştirme programsız,1,office ürün anahtarı silme,1,ofis,1,ofis aktivasyon,1,sosyal medya stratejisi,1,windows,1,Windows 10 Activate,1,Windows 10 Activation Key,1,Windows 10 aktivasyon,1,Windows 10 crack,1,Windows 10 etkinleştirme,2,windows 11 etkinleştirme,1,windows 7 etkinleştirme,1,windows 8 etkinleştirme,1,Windows 8.1 Pro Build 9600 Yazısı Kaldırma,1,windows aktivasyon kaldırma,1,Windows Etkinleştirme Uyarısı,1,Windows Etkinleştirme Uyarısı Kaldırma,1,Windows Programsız Etkinleştirme,1,windows ürün anahtarı silme,1,wordpress,14,wordpress eklentileri,1,wordpress gzip sıkıştırma,1,wordpress internal server error,1,wordpress kurulumu,1,wordpress mi blogger mı,1,wordpress seo,4,wordpress site haritası ekleme,1,wordpress site kurma,1,wordpress temalari,2,Wordpress.com ve Wordpress.org,1,Yoast SEO kullanımı,1,
ltr
item
bayramca: WordPress mi Blogger mı: Siteniz İçin Hangisi Daha İyi?
WordPress mi Blogger mı: Siteniz İçin Hangisi Daha İyi?
Blog açmak isteyenlerin daha en baştan takılabilecekleri "Wordpress mi Blogger mı kullanmalıyım?" sorusuna cevap arıyoruz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjTzYgNCIXbgeEsxbd8e_OIwyY_eym-lZ5GwoEAzsljBd6IQl8X5hKR4f80Fxm5F_nq7g7DCmYtb2R1DVhxtGkG1nFg5t1HE4OJwfo1DidKsiC94nNJCoGGlRUH5b2uEdAXErU70HCIRqY/w320-h180/Wordpress-mi-Blogger-mi.webp
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjTzYgNCIXbgeEsxbd8e_OIwyY_eym-lZ5GwoEAzsljBd6IQl8X5hKR4f80Fxm5F_nq7g7DCmYtb2R1DVhxtGkG1nFg5t1HE4OJwfo1DidKsiC94nNJCoGGlRUH5b2uEdAXErU70HCIRqY/s72-w320-c-h180/Wordpress-mi-Blogger-mi.webp
bayramca
http://bayramkosedag.blogspot.com/2021/10/wordpress-mi-blogger-mi-hangisi-daha-iyi.html
http://bayramkosedag.blogspot.com/
http://bayramkosedag.blogspot.com/
http://bayramkosedag.blogspot.com/2021/10/wordpress-mi-blogger-mi-hangisi-daha-iyi.html
true
1148005415420475192
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi Yazı bulunamadı. TÜMÜNÜ GÖRÜNTÜLE Devamı Cevapla Vazgeç Sil By Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tümünü Görüntüle SİZİN İÇİN ÖNERİLİYOR ETİKET ARŞİV ARAMA TÜM YAZILAR Arama sorgunuzla eşleşen yazı bulunamadı. Anasayfa Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pts Sal Çar Per Cum Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mayıs Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara şimdi 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan eski Takipçiler Takip THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy İçindekiler