Blog Açmak - Neden Wordpress Kullanmalısınız?

"Onlarca blog açma sitesi dururken neden Wordpress kullanayım ki?" sorusunu soruyorsanız cevabı bir tık ötede.

 
Blog Açmak Neden Wordpress Kullanmalıyım

Blog açmak için yeni karar verenlerin ya da hali hazırda farklı blog blog açma sitelerinde bir blogu olanların sorduğu sorulardan biri de "Neden Wordpress tercih etmeliyim?" sorusudur. Hali hazırda kullandığım sitem yeterince iyi değil mi? Ya da neden başka bir platform değil de Wordpress kullanmalıyım? Siz de bu soruları soruyorsanız doğru yerdesiniz. WordPress kullanmanız için 6 önemli sebebi paylaşacağım. Ayrıca WordPress ile yapılabilen siteleri de yine bu yazıda okuyabilirsiniz.

Bu yazının devamında Wordress kelimesini Wordpress.org yerine kullanacağım. Wordpress kelimesini okuduğunuzda bunu barındırma ücreti olmayan ve alt alan adı şeklinde kullanılan Wordpress.com ile karıştırmayın. Detaylı bilgi için Wordpress.org ile Wordpress.com'un farkları başlıklı yazıyı okuyabilirsiniz.

Wordpress ile ilgili yanlış bilinenlerden biri de sadece bir blog platformu olduğu şeklindeki bilgidir.

WordPress bir blog oluşturma aracı olarak başlamış olsa da yıllar içinde güçlü bir web sitesi oluşturucu ve sağlam bir içerik yönetim sistemine (CMS= İçerik Yönetim Sistemi) dönüşmüştür.

WordPress'in en iyi yanı kullanımının kolay ve farklı türde web siteleri oluşturacak kadar esnek olmasıdır . WordPress'in bu kadar popüler olmasının ana nedeni budur. Yapılan bir ankete göre internette yer alan sitelerin yaklaşık % 40'ı Wordpress kullanmaktadır.

Neden Wordpress Kullanmalısınız?

1. Wordpress Ücretsizdir

WordPress ücretsiz bir yazılımdır. Bu, ihtiyaçlarınıza göre indirmek, kurmak, kullanmak ve değiştirmekte özgür olduğunuz anlamına gelir. Her türlü web sitesini oluşturmak için kullanabilirsiniz.

WordPress yazılımının kendisi ücretsiz olsa da yüklemek için bir alan adına ve hostinge ihtiyacınız vardır.

Alan adı, web sitenizin internetteki adresidir. Bu, kullanıcılarınızın web sitenize erişmek için tarayıcılarının adres çubuğuna yazdıkları şeydir. (örneğin, bayramkosedag.com)

Web barındırma (hosting) ise web sitenizin tüm dosyalarının depolandığı sunucu bilgisayarlardır.

WordPress ile ilgili herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, sorunuzu Google'a yazmanız çok büyük ihtimalle yeteli olacaktır. Geniş bir kullanıcı kitlesi olduğu için daha önce sizin karşılaştığınız sorunla karşılaşılmış ve mutlaka bir çözüm üretilmiştir.

2. WordPress'i Kolayca Özelleştirebilirsiniz

Neden Wordpress Kullanmalısınız

WordPress kullanıcılarının büyük bir kısmı ne web tasarımcısı ne de programcıdır. Dolayısıyla çoğu insan web sitesi tasarlama konusunda herhangi bir ön bilgiye sahip olmadan WordPress'i kullanmaya başlar.

Teknoloji ile arası biraz iyi olan kişiler için WordPress mükemmel bir çözümdür çünkü aralarından seçim yapabileceğiniz binlerce ücretsiz web sitesi şablonu (teması) vardır. Hemen hemen her tür web sitesi için mükemmel bir WordPress teması vardır (bir blog, iş sitesi veya çevrimiçi mağaza).

WordPress temalarının özelleştirilmesi kolaydır çünkü birçoğu renkleri değiştirmenize, logo yüklemenize , arka planı değiştirmenize, güzel kaydırıcılar oluşturmanıza ve herhangi bir kod yazmadan gerçekten ihtiyaçlarınıza göre özelleştirmenize olanak tanıyan kendi seçenekler tema paneliyle birlikte gelir.

Eklentileri kullanarak WordPress sitenize özel işlevler de ekleyebilirsiniz. WordPress eklentileri, web siteniz için analitik , iletişim formları , üyelik alanı ve daha fazlası gibi gelişmiş özellikler eklemek için kullanabileceğiniz uygulamalar gibidir.

3. Wordpress SEO Dostudur

WordPress, standart uyumlu yüksek kaliteli kod kullanılarak yazılır ve anlamsal biçimlendirme üretir. Geek olmayan terimlerle, bu, Google'ın ve diğer arama motorlarının WordPress'i sevmesini sağlar.

Bu nedenle WordPress siteleri arama motorlarında diğerlerinden daha üst sıralarda yer alma eğilimindedir.

Tasarım gereği, WordPress kurulur kurulmaz SEO dostudur. Web sitenizi daha da optimize etmek için WordPress SEO eklentilerini de kullanabilirsiniz. Adım adım rehberin tamamına ulaşıp web sitenizi uygun şekilde optimize etmek için ayrıntılı WordPress SEO yazısına bakabilirsiniz.

4. WordPress'i Yönetmek Kolaydır

WordPress, yerleşik bir güncelleme yönetim sistemi ile birlikte gelir. Bu, eklentilerinizi ve temalarınızı WordPress yönetici kontrol panelinizden güncellemenize olanak tanır.

WordPress ayrıca yeni bir WordPress sürümü mevcut olduğunda sizi bilgilendirir, böylece sitenizi sadece bir düğmeye tıklayarak güncelleyebilirsiniz.

Verilerinizi herhangi bir kazadan veya bilgisayar korsanlığından korumak için, otomatik olarak yedekler oluşturmak ve bunları uzak bir konumda güvenli bir şekilde saklamak için bir WordPress yedekleme eklentilerinden istediğinizi seçip kolayca kullanabilirsiniz .

WordPress sitenizi hareket halindeyken de WordPress'in mobil uygulamalarıyla yönetebilirsiniz.

5. WordPress Güvenli ve Korunabilirdir

Wordpress Güvenlik Eklentileri

WordPress, güvenlik göz önünde bulundurularak geliştirilmiştir ve bir web sitesini çalıştırmak için çok güvenli ve korunabilir bir platform olarak kabul edilir. Ancak, tıpkı gerçek dünya gibi, internet de çeşitli tehlikelerin bulunduğu bir yer olabilir.

Ellerinden geldiğince çok siteye girmek isteyen davetsiz misafirler var. WordPress sitenizi korumak, onu daha da güvenli hale getirmek için yapabileceğiniz birkaç basit şey var. Ayrıntılar için yeni başlayanlar için adım adım WordPress güvenlik kılavuzuna bakın.

Ayrıca sitenizi saldırılardan nasıl koruyacağınızı açıklayan yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

6. WordPress Farklı Medya Türlerini Destekler

Wordpress Dosya Yükleme

WordPress'in sunduğu imkanlar sadece metin yazmakla sınırlı değildir. Görüntüleri, sesleri ve video dosyalarını işlemek için yerleşik bir medya yükleyici ile birlikte gelir.

WordPress, oEmbed özellikli web sitelerini destekler; bu, URL'yi WordPress yayın düzenleyicisine yapıştırarak YouTube videolarını , Instagram fotoğraflarını, Tweet'leri ve Soundcloud sesini gömebileceğiniz anlamına gelir.

Wordpress İle Yapılabilen Siteler

"Neden Wordpress kullanmalısınız?" sorusuna verilebilecek en iyi cevaplardan biri de Wordpress birçok türde internet sitesi oluşturabilmenizdir. WordPress, basit web sitelerinden e -ticaret sitelerine ve bu iki tür arasında kalan herhangi bir şeye kadar birçok farklı şekilde kullanılabilir.

Aşağıda, WordPress ile oluşturabileceğiniz farklı türdeki web sitelerine birkaç örnek verilmiştir.

  • Blog oluşturabilirsiniz.
  • İşletmeniz için bir web sitesi yapabilirsiniz.
  • Çevrimiçi alışveriş sitesi kurabilirsiniz.
  • Üyelere hizmet sattığınız bir üyelik platformu oluşturabilirsiniz.
  • Yazılı veya videolardan oluşturduğunuz kursları satabilirsiniz.
  • Satış Ortaklığı sitesi oluşturabilirsiniz.
  • Arkadaşlık veya topluluk sitesi oluşturabilirsiniz.

WordPress kullanarak oluşturabileceğiniz 19 farklı web sitesinin tam listesine buradan bakabilirsiniz.

YORUMLAR

Ad

Activate Windows 10,1,alan adı nedir,1,bc vc para kazanma,1,bilgisayardan para kazanma,1,blog açma siteleri,1,blog açmak,7,bütçe nasıl yapılır,1,dijital kartvizit,1,e ticaret teması,1,evden çalışarak para kazanma,1,finans,3,internet,1,internette alışveriş,1,internetten para kazanma,1,link kısaltarak para kazanma,1,link kısaltma siteleri,1,link tl para kazanma,1,microsoft office,5,microsoft office aktivasyon,1,microsoft windows,7,office,1,office 2016 etkinleştirme,1,office 2016 professional plus etkinleştirme,1,office 2019 etkinleştirme,1,office 2021 etkinleştirme,1,office 365 öğrenci lisansı,1,office aktivasyon kaldırma,1,office etkinleştirme programsız,1,office ürün anahtarı silme,1,ofis,1,ofis aktivasyon,1,sosyal medya stratejisi,1,windows,1,Windows 10 Activate,1,Windows 10 Activation Key,1,Windows 10 aktivasyon,1,Windows 10 crack,1,Windows 10 etkinleştirme,2,windows 11 etkinleştirme,1,windows 7 etkinleştirme,1,windows 8 etkinleştirme,1,Windows 8.1 Pro Build 9600 Yazısı Kaldırma,1,windows aktivasyon kaldırma,1,Windows Etkinleştirme Uyarısı,1,Windows Etkinleştirme Uyarısı Kaldırma,1,Windows Programsız Etkinleştirme,1,windows ürün anahtarı silme,1,wordpress,14,wordpress eklentileri,1,wordpress gzip sıkıştırma,1,wordpress internal server error,1,wordpress kurulumu,1,wordpress mi blogger mı,1,wordpress seo,4,wordpress site haritası ekleme,1,wordpress site kurma,1,wordpress temalari,2,Wordpress.com ve Wordpress.org,1,Yoast SEO kullanımı,1,
ltr
item
bayramca: Blog Açmak - Neden Wordpress Kullanmalısınız?
Blog Açmak - Neden Wordpress Kullanmalısınız?
"Onlarca blog açma sitesi dururken neden Wordpress kullanayım ki?" sorusunu soruyorsanız cevabı bir tık ötede.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjTF0_sG01OwIqyzT39HTKQ84uGdxLa2ohPy-TxAhZRW9Rlr4K10QpAJqm5-NY3l-X3HX0Mh4tIZ2CuE8_J-DK1qMovlbYVjcISjNBjXx1xnBaNintRYMTRNjpKyy5-9lj5O2pnGD4gEZ4/s16000/Neden-Wordpress-Tercih-Etmeliyim.webp
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjTF0_sG01OwIqyzT39HTKQ84uGdxLa2ohPy-TxAhZRW9Rlr4K10QpAJqm5-NY3l-X3HX0Mh4tIZ2CuE8_J-DK1qMovlbYVjcISjNBjXx1xnBaNintRYMTRNjpKyy5-9lj5O2pnGD4gEZ4/s72-c/Neden-Wordpress-Tercih-Etmeliyim.webp
bayramca
http://bayramkosedag.blogspot.com/2021/10/blog-acmak-neden-wordpress-kullanmalisiniz.html
http://bayramkosedag.blogspot.com/
http://bayramkosedag.blogspot.com/
http://bayramkosedag.blogspot.com/2021/10/blog-acmak-neden-wordpress-kullanmalisiniz.html
true
1148005415420475192
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi Yazı bulunamadı. TÜMÜNÜ GÖRÜNTÜLE Devamı Cevapla Vazgeç Sil By Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tümünü Görüntüle SİZİN İÇİN ÖNERİLİYOR ETİKET ARŞİV ARAMA TÜM YAZILAR Arama sorgunuzla eşleşen yazı bulunamadı. Anasayfa Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pts Sal Çar Per Cum Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mayıs Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara şimdi 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan eski Takipçiler Takip THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy İçindekiler