Blog Açmak - En İyi Blog Açma Siteleri

Blog açmaya karar verdikten sonra karar vermemiz gereken konu hangi blog platformunu kullanmamız gerektiğidir. En iyi blog açma sitelerini bu yazıda.

 

En İyi Blog Açma Siteleri

"Blog yazmak istiyorum" deyip blog açmaya karar verdikten sonra karar vermemiz gereken en önemli konu blog açmak için hangi blog açma servisini kullanmamız gerektiğidir. En iyi blog açma sitelerini okuyup ihtiyacınıza uygun blog platformunun hangisi olduğuna karar vermek için okumaya devam edin.

En İyi Blog Açma Sitesini Nasıl Seçmeliyiz?

En iyi blog açma sitelerini incelemeye başlamadan önce bir blog platformundan hangi ihtiyaçlarımızı karşılamasını beklediğimize karar vermeliyiz.

Yeni başlayan biri olarak kurulumu ve kullanımı kolay ve kodlama bilgisi gerektirmeyen bir blog oluşturma sitesini tercih edebiliriz.

Ayrıca kullanacağımız blog oluşturma servisinin gelecekte de ihtiyacımızı karşılayabileceğinden emin olmamız gerekir.

Blog oluşturma işlemi tamamlanıp içerik girmeye başladıkça sitenizin görünümünü değiştirmek ve sayısı günden güne artan kitleniz için yeni özellikler eklemek isteyebilirsiniz. Dolayısıyla buradan oluşturacağınız blogun esnek bir yapıda olması gerektiği sonucunu çıkarabiliriz.

Yanlış bir blog oluşturma platformuyla başlamak daha sonra ihtiyacımızı karşılayacak farklı bir platforma geçişi zorlaştıracaktır.

Ayrıca blog açmaktaki amacınız başlangıçta internetten para kazanmak olmasa bile bir süre sonra bu yönde bir karar almanız olasıdır ve oluşturduğunuz blogun bu ihtiyacınızı da karşılaması gerekir.

Artık şimdi ve gelecekte ihtiyaçlarınızı karşılayacak blog açma sitesinin hangisi olduğuna karar vermenizi kolaylaştıracak karşılaştırmalı blog açma sitelerini açıklamaya başlayabiliriz.

1. WordPress.org

Wordpress Blog Oluşturma

WordPress.org dünyanın en popüler blog açma servisidir ve internette yer alan sitelerin yaklaşık yüzde 40’ı WordPress.org alt yapısını kullanmaktadır.

Not: WordPress.org’u birkaç adım aşağıda açıklayacağım WordPress.com ile karıştırmak mümkün olabilmektedir. Bu karışıklığın önüne geçmek için WordPress.org ile WordPress.com arasındaki farklar başlıklı yazıyı okuyabilirsiniz.

WordPress.org, web sitenizi veya blogunuzu dakikalar içinde oluşturmanıza olanak tanıyan açık kaynaklı ücretsiz bir blog platformudur.

Bir barındırma servisinde (hosting) kullanmak zorunda olmanız WordPress.org kullanmak istediğinizde WordPress hosting için ödeme yapmanız gerektiği anlamına gelmektedir. Fakat blogunuz üzerinde tam bir kontrol istiyorsanız WordPress.org mükemmel bir çözümdür.

WordPress.org Artıları

  • WordPress.org, web sitenizin tamamı üzerinde kontrol sahibi olmanızı sağlar.
  • Blogunuzu büyütebilir ve forumlar , ürünlerinizi satabileceğiniz çevrimiçi mağaza , vereceğiniz hizmete karşılık satabileceğiniz ücretli üyelikler ve çevrimiçi kurslar satmak gibi ekstra özellikler ekleyebilirsiniz . Bu, WordPress’i internetten para kazanmak için en iyi blog platformu yapar.
  • WordPress için binlerce ücretsiz tema mevcuttur. Bu sitenizi tamamen istediğiniz şekilde tasarlayabilmenize imkan veren en popüler WordPress temaları ve tam tasarım kontrolü sağlayan yerleşik özelleştirme seçenekleriyle birlikte gelir.
  • Ayrıca 60.000’e yakın ücretsiz WordPress eklentisine erişebilirsiniz. Bu eklentiler, iletişim formları, galeriler vb. gibi özellikler eklemenize izin veren WordPress blogunuz için uygulamalardır.
  • WordPress arama motoru (SEO) dostudur . Gönderileriniz için kolayca arama motoru (SEO) dostu URL’ler, kategoriler ve etiketler oluşturabilirsiniz. Ayrıca daha fazla SEO optimizasyonu için çok sayıda SEO eklentisi var .
  • Google Analytics destekli web sitesi analizlerini WordPress’te kolayca etkinleştirebilir , böylece önemli istatistikleri görebilirsiniz. Bu işlemle blog trafiğinizi ve abone sayınızı artırmanıza yardımcı olur.
  • Son olarak, WordPress’in sürükle ve bırak düzenleyicisi, blog sitenizde her tür içeriği oluşturmayı kolaylaştırır. Ayrıca videolar, sosyal medya yayınları , Google Adsense reklamları, grafikler, çizelgeler gibi dinamik içeriği herhangi bir teknik bilgi gerektirmeden yerleştirme seçeneklerine de sahiptir.

WordPress.org Eksileri

  • Kendi web sitenizi yönetmek durumunda kalacaksınız. Bu da zamanla bazı şeyleri öğrenmek zorunda kalacağınız anlamına gelir.
  • Sitenizin kontrolü sizin sorumluluğunuzda olacağı için güvenlikten ve herhangi bir soruna karşı yedeklerinizi almanın da sizin sorumluluğunuzda olacağı anlamına gelir.

WordPress.org Blog Açmak Ücretli mi?

Blog açmaya karar verenlerin sordukları sorulardan biri de “Blog açmak ücretli mi” şeklindeki sorudur. Bu soruya WordPress.org için şöyle cevap verebilirim: WordPress yazılımı ücretsizdir. Fakat yazılımı kullanabilmek için ibr alan adı ve hosting satın almaya ihtiyacımız vardır.

WordPress.org kullanmaya karar verirseniz “WordPress blog nasıl kurulur?” başlıklı yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

Özet olarak WordPress hem kişisel bloglar hem de profesyonel bloglar için mükemmel bir seçimdir.

İnternetteki tanınmış blog yazarlarının çoğu, kullanıcı dostu olduğu ve başarılı bir blog oluşturmak için ihtiyaç duyacağınız tüm işlevlerle birlikte geldiği için içerik yönetim sistemi olarak WordPress’i kullanır.

2. Web.com

web.com Blog Açmak

Web.com , işletmenizin web sitesine veya çevrimiçi mağazanıza bir blog bölümü eklemek için yerleşik özelliğe sahip, iyi bilinen bir web sitesi oluşturma platformudur.

Sürükle ve bırak web sitesi oluşturucu platformları, teknik bilgisi olmayan kullanıcılar için kullanımı son derece kolaydır ve başlamak için çok uygun fiyatlar (1,95 $) sunarlar.

Onlarca önceden hazırlanmış şablon arasından seçim yapabilir ve ardından herhangi bir kod yazmadan blog düzeninizi özelleştirebilirsiniz. SEO araçları, blog güvenlik özellikleri, otomatik kaydetme ve yedekleme, web sitesi analitiği ve daha fazlası gibi güçlü özelliklerle birlikte gelir.

Web.com Artıları

  • Acemi dostu sürükle ve bırak web sitesi oluşturucu (Kodlama bilgisine ihtiyacınız yoktur.)
  • Blogunuz için onlarca tamamen özelleştirilebilir şablon.
  • Web.com web sitenizi barındırmanın tüm teknik ayrıntılarıyla ilgilendiğinden sorunsuz kolay kurulum sağlar.
  • Uygun başlangıç ​​fiyatı – Bütün temel özellikleri içeren ayda 1,95 ABD doları fiyat
  • Tüm ücretli planlara dahil olan ücretsiz alan adı (Domain)
  • Telefon, canlı sohbet ve e-posta yoluyla 7/24 müşteri desteği

Web.com Eksileri

  • Uzantılar / uygulama desteği çok fazla değildir. Bu nedenle WordPress gibi çok fazla üçüncü taraf eklentisi yoktur.
  • Blog kullanma özellikleri WordPress kadar güçlü değildir.
  • Web.com tescilli bir web sitesi oluşturucu olduğundan web sitenizi daha sonra başka bir platforma geçirmek zordur.

Web.com'dan Blog Açmak Ücretli mi?

Web.com fiyatlandırması, sürükle ve bırak site oluşturucu, blog platformu, yüzlerce güzel şablon, binlerce ücretsiz stok görsel ve ücretsiz bir alan adı ile birlikte gelen web sitesi başlangıç ​​planı için ayda 1,95 dolardan başlar.

Güçlü SEO araçlarını veya e-Ticaret özelliklerini istiyorsanız, ayda 2,95 ABD dolarından başlayan Pazarlama planlarına veya ayda 3,95 ABD dolarından başlayan e-Ticaret planlarına yükseltmeniz gerekir.

3. Wix.com

wix.com Blog Açmak

Wix, web siteleri oluşturmak için popüler bir platformdur. Sürükle ve bırak web sitesi oluşturucuları , küçük işletmelerin kolayca web sitesi oluşturmaları için bir çözüm sunar. Wix Blog uygulamasını ekleyerek web sitenize bir blog da ekleyebilirsiniz.

Wix.com, 2006 yılında herkesin kodlama becerisi gerektirmeden kendi çarpıcı web sitesini oluşturabileceği bir platform olarak kuruldu. Şu anda dünya çapında 110 milyondan fazla kullanıcısı var.

Wix.com’un Artıları

  • Onlarca şablon ve üçüncü taraf uygulamaları kullanarak sitenizi özelleştirebilirsiniz.
  • Kolay sürükle ve bırak araçlarıyla sitenizi oluşturabilirsiniz; kodlama becerisi gerekmez.
  • Kurulum hızlı ve kolaydır.

Wix.com’un Eksileri

  • Ücretsiz hesap sınırlıdır ve sitenizde Wix markasını ve kendi reklamlarını gösterir.
  • Ücretsiz üçüncü taraf uygulamaları sınırlıdır.
  • Bir şablon seçtikten sonra onu değiştiremezsiniz.
  • E-ticaret özellikleri ücretli planlarla sınırlıdır ve bu özellikler bile sınırlıdır.

Wix.com Blog Açmak Ücretli mi?

Temel Wix web sitesi oluşturucu ücretsizdir. Ücretsiz bir Wix hesabıyla, şöyle bir Wix alt etki alanı elde edersiniz: https://kullaniciadi.wixsite.com/example.

Web site paketleri ayda 10 TL’den, işletme paketleri ise ayda 35 TL’den başlayan fiyatlarla sunulmaktadır.

4. Constant Contact Website Oluşturucu

Constant Contact Website Oluşturucu

Constant Contact Website Oluşturucusu , dakikalar içinde ücretsiz bir blog, iş web sitesi ve hatta bir çevrimiçi mağaza oluşturmanıza olanak tanıyan, yapay zeka destekli akıllı bir web sitesi oluşturucusudur.

Geniş şablon koleksiyonlarıyla başlayabilir ve kullanımı kolay bir sürükle ve bırak arayüzü kullanarak web sitesi tasarımınızı özelleştirebilirsiniz. Ayrıca özel logo oluşturucu, 550.000’den fazla görselden oluşan profesyonel stok fotoğraf kitaplığı, çevrimiçi mağaza ve çok daha fazlası gibi diğer yardımcı araçlara da erişebilirsiniz.

Constant Contact Artıları

  • Teknik beceri gerektirmeyen, kullanımı kolay sürükle ve bırak web sitesi oluşturucu.
  • Constant Contact web sitenizi sizin için barındıracağından hızlı ve kolay kurulum.
  • Hizmeti denemenize ve hatta satın almadan önce bir çevrimiçi mağaza oluşturmanıza olanak tanıyan 60 günlük ücretsiz deneme.
  • Tüm ücretli planlara ücretsiz SSL sertifikası dahildir.

Constant Contact Eksileri

  • Geliştirici ekosistemi küçüktür, bu nedenle WordPress gibi çok fazla üçüncü taraf eklentisi yoktur.
  • Üçüncü taraf platformlarla sınırlı entegrasyona sahiptir.
  • Sitenizi Constant Contact web sitesi oluşturucudan başka bir platforma aktarmak zordur.

Constant Contact Blog Açmak Ücretli mi?

Constant Contact web sitesi oluşturucu , bir blog, işletme web sitesi, logo ve hatta çevrimiçi bir e-ticaret mağazası oluşturmanıza olanak tanıyan 60 günlük ücretsiz deneme sürümü sunar.

Özel bir alan adına, ücretsiz SSL sertifikasına ve diğer güçlü platform özelliklerinin yanı sıra 7/24 telefon tabanlı desteğe erişmenizi sağlayan Web Sitesi Oluşturucu planına ayda 20 ABD Doları karşılığında yükseltebilirsiniz.

5. HostGator’dan Gator Website Oluşturucu

Gator Blog Oluşturucu

Gator dünya çapında oldukça popüler bir hosting hizmeti sağlayıcısı olan HostGator tarafından sunulan bir web sitesi oluşturucu ve blog platformudur. Gator, bloglar, iş siteleri ve hatta bir çevrimiçi mağaza dahil olmak üzere her tür web sitesini oluşturmak için kullanabileceğiniz bir sürükle ve bırak aracı sunar.

Gator web sitesi oluşturucu HostGator hosting barındırma ile tamamen farklı bir hizmettir.

Ancak WordPress haricinde hepsi bir arada blog platformu ve barındırma çözümü arıyorsanız, Gator mükemmel bir seçenektir.

Gator Website Oluşturucu’nun Artıları

  • Blogunuzu ve web sitesi tasarımınızı özelleştirmek için kolay sürükle ve bırak oluşturucu.
  • Hızlı kurulum – teknik güçlük yok.
  • Yedeklemeler, performans ve güvenliğin tümü HostGator tarafından gerçekleştirilir.
  • Ücretsiz Alan Adı ve SSL sertifikası tüm planlara dahildir.
  • Sadece birkaç tıklamayla blogunuza kolayca çevrimiçi bir mağaza ekleyebilirsiniz.

Gator Website Oluşturucu’nun Eksileri

  • Ücretsiz (deneme) hesabı yok, ancak 45 günlük para iade garantisi var.
  • E-ticaret özellikleri yalnızca yüksek ücretli planlarla sınırlıdır.
  • Sınırlı sayıda uygulama ve uzantı bulunmaktadır.

Gator Website Oluşturucu İle Blog Açmak Ücretli mi?

Gator Website Oluşturucu ayda yaklaşık 4 dolardan başlayan fiyatlarla sunulmaktadır.

6. WordPress.com

Wordpress.com Blog Açmak

WordPress.com , WordPress.org kurucu ortağı Matt Mullenweg tarafından oluşturulan bir şirket olan Automattic tarafından sunulan bir blog barındırma hizmetidir.

WordPress.com ücretsiz olarak temel bir blog barındırma hizmeti sunar. Özel alan adı, ek depolama alanı ve diğer premium hizmetler gibi ek seçenekler satın alabilirsiniz.

WordPress deneyimini daha geniş bir kitleye ulaştırma hedefiyle 2005 yılında kurulan WordPress.com, kendi kendine barındırılan WordPress’in (WordPress.org) gelişmiş özelliklerini istemeyen kullanıcılar için iyi bir blog sitesidir.

WordPress.com’un Artıları

  • Kurulum gerektirmez.
  • Kullanımı ve yönetimi kolaydır.
  • Bir WordPress.com alt alan adını kullanmak sizin için sorun olmayacaksa ücretsizdir. Ücretsiz web sitenizin adı şöyle görünür: https://alanadiniz.wordpress.com

WordPress.com’un Eksileri

  • Kendi sitenizi genişletmek için sınırlı seçenekler . Blogunuzu özelleştirmek için özel temalar ve eklentiler kullanamazsınız.
  • Blogunuzda reklam yayınlayamazsınız. Bunun yerine, WordPress.com reklamlarını size bir ücret ödemeden web sitenizde gösterir.
  • Blogun gerçek sahibi olmadığınız için WordPress.com hizmet şartlarını ihlal ettiğinizi tespit ederse hesabınızı askıya alabilir.

WordPress.com Blog Açmak Ücretli mi?

Temel WordPress.com hesabı ücretsizdir ancak WordPress.com reklamlarını ve markasını gösterecektir.

WordPress.com logosunu ve reklamlarını web sitenizden kaldırmak için aylık 13 TL (yıllık faturalandırılır) ödemeniz gerekir. Bu ücrete 1 yıllık ücretsiz alan adı dahildir.

Ayda 8 ABD Doları karşılığında (yıllık faturalandırılır) ek tasarım araçları ve ekstra depolama alanı elde edebilirsiniz.

Adlardaki benzerlik nedeniyle, yeni başlayanlar genellikle güçlü WordPress.org yazılımını aldıklarını düşünerek WordPress.com ile başlar. Kullanıcılar, sınırlamaları gördükten sonra , daha fazla özellik, kullanım kolaylığı ve web siteleri üzerinde kontrol sahibi olmak için genellikle WordPress.com’dan WordPress.org’a geçerler.

7. Blogger.com

Blogger Blog Açmak

Blogger, Google‘ın ücretsiz bir blog hizmetidir. Teknoloji konusunda bilgisi olmayan kullanıcılar için bir blog oluşturmanın hızlı ve kolay bir yolunu sunar.

Blogger, var olan en eski blog platformlarından biridir. İlk olarak 1999 yılında Pyra Labs tarafından piyasaya sürüldü. Daha sonra 2003 yılında Google, Blogger’ı satın aldı ve onu bugün bildiğimiz ürün olarak yeniden tasarladı.

Blogger’da ücretsiz bir blog başlatmak için tek ihtiyacınız olan şey bir Google hesabıdır.

Blogger.com’un Artıları

  • Blogger ücretsizdir.
  • Herhangi bir teknik beceri gerektirmeden kullanımı ve yönetimi kolaydır.
  • Google’ın sağlam, güvenli platformunun ve güvenilirliğinin ek avantajına sahiptir.

Blogger.com’un Eksileri

  • Temel blog araçlarıyla sınırlısınız ve blogunuzun popülaritesi arttıkça yeni özellikler ekleyemezsiniz.
  • Tasarım seçenekleri sınırlıdır ve daha az sayıda şablon mevcuttur. Blogger için üçüncü taraf şablonları arada kaliteli şablonlar olabilmekle birlikte genellikle düşük kalitelidir.
  • Blogger sık ​​güncellemeler veya yeni özellikler almaz.
  • Google, blogunuzu istediği zaman askıya alabilir, hatta Blogger hizmetini tamamen iptal edebilir.

Bazı kullanıcılar, ücretsiz olduğu için Blogger ile başlar, ancak sonunda blogları büyüdükçe, daha fazla özellik elde etmek ve web siteleri üzerinde kontrol sahibi olmak için Blogger’dan WordPress’e geçerler.

Blogger.com Blog Açmak Ücretli mi?

Blogger, https://alanadiniz.blogspot.com gibi bir Blogger alt alanıyla ücretsizdir. Özel bir alan adı kullanmak istiyorsanız üçüncü taraf alan adı kayıt kuruluşundan satın almanız gerekir.

8. Tumblr.com

Tumblr Blog Açma

Blog açma siteleri arasında öne çıkan bir diğer platform da Tumblr'dır. Tumblr, diğer blog platformlarından biraz farklıdır. Diğer Tumblr bloglarını takip etme, yeniden bloglama, yerleşik paylaşım araçları ve daha fazlasını içeren sosyal ağ özelliklerine sahip bir mikroblog platformudur.

Tumblr.com’un Artıları

  • Tumblr, https://alanadiniz.tumblr.com gibi bir Tumblr alt alanı ile ücretsizdir. Ayrıca premium bir özel alan adı da bağlayabilirsiniz.
  • Kurulumu ve kullanımı çok kolaydır.
  • Entegre bir sosyal medya bileşenine sahiptir.
  • Bir mikroblog aracı olarak Tumblr, videoları, GIF’leri, resimleri ve ses formatlarını hızla bloglamayı kolaylaştırır.

Tumblr.com’un Eksileri

  • Tumblr, blogunuz büyüdükçe genişletemeyeceğiniz sınırlı sayıda özellikle birlikte gelir.
  • Tumblr için pek çok tema mevcuttur, ancak ek özellikler sunmazlar.
  • Tumblr blogunuzu yedeklemek veya diğer platformlara aktarmak zordur.

Tumblr.com Blog Açmak Ücretli mi?

Tumblr’ı kullanmak ücretsizdir. Tumblr blogunuz için özel bir alan adı (ayrıca satın alınır) kullanabilirsiniz ve ayrıca satın alabileceğiniz üçüncü taraf temalar ve uygulamalar da vardır.

9. Medium.com

Medium Blog Açmak

2012 yılında kullanıma sunulan Medium, yazarlar, blogcular, gazeteciler ve uzmanlardan oluşan bir topluluk haline geldi. Sınırlı sosyal ağ özelliklerine sahip, kullanımı kolay bir blog platformudur.

Medium, bir hesap oluşturabileceğiniz ve makalelerinizi yayınlamaya başlayabileceğiniz bir sosyal ağ sitesi gibi çalışır. Kaydolduktan sonra şöyle bir profil adresiniz olacak: https://medium.com/@adınız. Ancak kendi etki alanınızı kullanamazsınız.

Medium.com’un Artıları

  • Medium’un kullanımı kolaydır, kurulum gerektirmez ve kodlama becerisi gerekmez.
  • Benzer ilgi alanlarına sahip insanlardan oluşan mevcut bir çevrimiçi topluluğa erişmenizi sağlar.
  • Bir web sitesi tasarlamak yerine yalnızca yazmaya odaklanabilirsiniz.

Medium.com’un Eksileri

  • Tasarım veya marka oluşturma açısından özellikler çok sınırlıdır.
  • Medium, hedef kitlenizin sahibidir, bu nedenle blogunuzu kaybetmek, tüm takipçilerinizi kaybetmek anlamına gelir.
  • Kendi alan adınızı kullanamazsınız. Sadece Facebook’taki gibi bir profil sayfası alacaksınız, örneğin https://medium.com/@adınız.
  • Para kazanmak için kendi reklamlarınızı yayınlayamazsınız.

Medium.com Blog Açmak Ücretli mi?

Medium.com ücretsizdir. Fakat internetten para kazanma ve blogunuzun tasarımından ek özellikler eklemeye kadar hiçbir özellik yoktur.

10. Squarespace

Squarespace Blog Açmak

Squarespace, kolay sürükle ve bırak araçlarını kullanarak güzel web siteleri oluşturmanıza olanak tanıyan bir web sitesi oluşturma hizmetidir. Çevrimiçi bir mevcudiyet oluşturmanın kolay yolunu arayan küçük işletme sahiplerine odaklanır.

2003 yılında kullanıma sunulan Squarespace, şu anda çevrimiçi olarak milyonlarca web sitesinin altyapısını oluşturuyor.

Squarespace’in Artıları

  • Squarespace, teknoloji konusunda pek bilgili olmayan yeni başlayanlar için basit ve kullanımı kolaydır.
  • Profesyonelce tasarlanmış güzel şablonlara sahiptir.
  • SSL/HTTP’ler ve e-ticaret mağazaları ile ayrı ayrı alan adı sunar.

Squarespace’in Eksileri

  • Squarespace, tescilli platformlarında yerleşik özelliklerle sınırlıdır.
  • Entegrasyonlar, belirli birkaç hizmet ve araçla sınırlıdır.

Squarespace Blog Açmak Ücretli mi?

Squarespace, web siteleri ve çevrimiçi mağazalar için farklı fiyatlandırma planlarına sahiptir.

Kişisel web sitesi planlarının fiyatlandırması ayda 16 ABD dolarından veya yıl için önceden ödeme yaparsanız 12 ABD dolarından başlar. İş planı için, fiyatlandırma ayda 26 ABD dolarından veya yıllık olarak faturalandırılan ayda 18 ABD dolarından başlar.

11. Ghost

Ghost Blog Açmak

Ghost, tamamen blog yazıları yazmaya odaklanan özelliklere sahip minimalist bir blog platformudur. 2013 yılında başlatılan Ghost, barındırılan bir platform olarak ve kendiniz kurabileceğiniz / barındırabileceğiniz bir yazılım olarak mevcuttur.

Ghost.com’un Artıları

  • Blogculuğa ve yazmaya odaklanmıştır.
  • Temiz, düzenli ve sezgisel kullanıcı arayüzü.
  • JavaScript ile yazılmıştır, bu nedenle süper hızlıdır.
  • Barındırılan sürüm için kurulum gerekmez.

Ghost.com’un Eksileri

  • Uygulamalarla özelleştirmek kolay değildir.
  • Basitleştirilmiş kullanıcı arayüzü, seçeneklerin çok sınırlı olduğu anlamına gelir.
  • Sitenizin görünümünü değiştirmek için yeterli tema yoktur.
  • Kendiniz kurarsanız oldukça karmaşık bir kuruluma sahiptir.

Ghost.com Blog Açmak Ücretli mi?

Kendi kendine barındırılan sürüm, özel bir etki alanına (yılda yaklaşık 14,99 ABD doları) ve web barındırmaya (ayda yaklaşık 7,99 ABD dolarından başlayan fiyatlarla) ihtiyaç duyar.

Barındırılan sürüm için fiyatlandırma, 100.000 sayfa görüntüleme sınırına sahip 2 kullanıcılı hizmet için aylık 29$’dan başlar. Bir üçüncü taraf alan adı kayıt kuruluşundan özel bir alan satın almadığınız sürece blogunuz Ghost.io ile biten bir Ghost alt alan adı olacaktır.

12. Weebly.com

Weebly Blog Açmak

Weebly, Square’in ödeme platformuna ait tanınmış bir web sitesi oluşturma platformudur. İşletme web siteleri ve e-ticaret mağazaları için kullanımı kolay web sitesi oluşturma araçları sunarlar.

Ayrıca, web sitenize ekleyebileceğiniz ücretsiz blog şablonlarıyla birlikte bir blog özelliğine de sahiptirler.

Weebly.com’un Artıları

  • Tamamen barındırılan web sitesi ve blog platformu.
  • Square ödeme platformu ile sorunsuz entegrasyon.
  • Barındırılan sürüm için kurulum gerekmez.

Weebly.com’un Eksileri

  • Ücretsiz planın sınırlı özellikleri ve bant genişliği vardır. Ayrıca Weebly markasını da içerir.
  • Ücretli abonelik, en iyi blog web sitelerine kıyasla pahalıdır.
  • Bloglama ve SEO özellikleri WordPress kadar güçlü değildir.

Weebly.com Blog Açmak Ücretli mi?

Weebly.com’un blogunuza markasını ve reklamlarını yerleştirdiği sürümü ücretsizdir.

Ücretli planları, yıllık olarak faturalandırılan ayda 8 dolar ile başlar. Profesyonel planın maliyeti ayda 12 ABD dolarıdır ve iş planlarının aylık maliyeti 25 ABD dolarıdır.

Yukarıda ayrıntılarını açıkladığım blog açma sitelerinin bilgilendirici olduğunu umuyorum. Hangi blog platformunu kullanacağınıza karar veremediyseniz ücretsi olarak Wordpress.com veya Blogger.com ile başlamanızı tavsiye ederim.

YORUMLAR

Ad

Activate Windows 10,1,alan adı nedir,1,bc vc para kazanma,1,bilgisayardan para kazanma,1,blog açma siteleri,1,blog açmak,7,bütçe nasıl yapılır,1,dijital kartvizit,1,e ticaret teması,1,evden çalışarak para kazanma,1,finans,3,internet,1,internette alışveriş,1,internetten para kazanma,1,link kısaltarak para kazanma,1,link kısaltma siteleri,1,link tl para kazanma,1,microsoft office,5,microsoft office aktivasyon,1,microsoft windows,7,office,1,office 2016 etkinleştirme,1,office 2016 professional plus etkinleştirme,1,office 2019 etkinleştirme,1,office 2021 etkinleştirme,1,office 365 öğrenci lisansı,1,office aktivasyon kaldırma,1,office etkinleştirme programsız,1,office ürün anahtarı silme,1,ofis,1,ofis aktivasyon,1,sosyal medya stratejisi,1,windows,1,Windows 10 Activate,1,Windows 10 Activation Key,1,Windows 10 aktivasyon,1,Windows 10 crack,1,Windows 10 etkinleştirme,2,windows 11 etkinleştirme,1,windows 7 etkinleştirme,1,windows 8 etkinleştirme,1,Windows 8.1 Pro Build 9600 Yazısı Kaldırma,1,windows aktivasyon kaldırma,1,Windows Etkinleştirme Uyarısı,1,Windows Etkinleştirme Uyarısı Kaldırma,1,Windows Programsız Etkinleştirme,1,windows ürün anahtarı silme,1,wordpress,14,wordpress eklentileri,1,wordpress gzip sıkıştırma,1,wordpress internal server error,1,wordpress kurulumu,1,wordpress mi blogger mı,1,wordpress seo,4,wordpress site haritası ekleme,1,wordpress site kurma,1,wordpress temalari,2,Wordpress.com ve Wordpress.org,1,Yoast SEO kullanımı,1,
ltr
item
bayramca: Blog Açmak - En İyi Blog Açma Siteleri
Blog Açmak - En İyi Blog Açma Siteleri
Blog açmaya karar verdikten sonra karar vermemiz gereken konu hangi blog platformunu kullanmamız gerektiğidir. En iyi blog açma sitelerini bu yazıda.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhB_hLD6sooFaagi3uql2SDBUtuWzeoKiyNVZQ9zB8oxWr8rhldtAdpFaqBZYIArWsHnx4CnxpB23vwFL60HHzYy8ARQ1jlZ5Em7ZOBXXhEO1_Kf6FGOcSxO9YgrYIsksbp8wIdGDkSiTY/s16000/En-Iyi-Blog-Acma-Siteleri.webp
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhB_hLD6sooFaagi3uql2SDBUtuWzeoKiyNVZQ9zB8oxWr8rhldtAdpFaqBZYIArWsHnx4CnxpB23vwFL60HHzYy8ARQ1jlZ5Em7ZOBXXhEO1_Kf6FGOcSxO9YgrYIsksbp8wIdGDkSiTY/s72-c/En-Iyi-Blog-Acma-Siteleri.webp
bayramca
http://bayramkosedag.blogspot.com/2021/10/blog-acmak-en-iyi-blog-acma-siteleri.html
http://bayramkosedag.blogspot.com/
http://bayramkosedag.blogspot.com/
http://bayramkosedag.blogspot.com/2021/10/blog-acmak-en-iyi-blog-acma-siteleri.html
true
1148005415420475192
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi Yazı bulunamadı. TÜMÜNÜ GÖRÜNTÜLE Devamı Cevapla Vazgeç Sil By Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tümünü Görüntüle SİZİN İÇİN ÖNERİLİYOR ETİKET ARŞİV ARAMA TÜM YAZILAR Arama sorgunuzla eşleşen yazı bulunamadı. Anasayfa Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pts Sal Çar Per Cum Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mayıs Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara şimdi 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan eski Takipçiler Takip THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy İçindekiler