Blog Açmak - Blog Nasıl Açılır?

Fikirlerinizi, düşüncelerinizi veya bildiklerinizi insanlara aktarmanın bir yolu da blog açmaktır. Peki blog nasıl açılır? İçeri buyrun.

 
Blog Nasıl Açılır

Bilgilerinizi, fikirlerinizi veya düşüncelerinizi insanlara aktarmanın bir yolu da blog açmaktır. Peki öyleyse blog nasıl açılır? Bu yazıda internette blog açmakla alakalı birçok soruya cevap vereceğim. Öyle ki yazının sonuna geldiğinizde yeni bir blog sitesi açmaya dair bir çok konu netleşmiş olacak.

Blog Nedir?

Resmi olmayan yani günlük konuşma dilinde yazılmış, genellikle düzenli olarak güncellenen, bir kişi veya küçük bir grup tarafından yönetilen internet sitesi veya internet sayfasına blog denir.

Bloglar bu özellikleriyle forum, portal, haber sitesi kategorisinde olan sitelerden ayrılırlar.

Blog kelimesi Web ve Blog kelimelerinden türetilmiştir. Burada Web kelimesini internet, Blog kelimesini günlük anlamında alırsak Blog kelimesinden İnternet Günlüğü anlamını çıkarabiliriz.

Blog Açmak Ücretli mi?

İnternette bir bloga sahip olmak isteyenlerin merak ettikleri bir konu da "Blog açmak ücretsiz mi ücretli mi?" sorusudur. Blog açma maliyetini kullandığınız platform ve bu platformun yararlanmak istediğiniz özellikleri belirler. Bir blog hesabı açmak için çok fazla sayıda blog oluşturma sitesi bulunmaktadır. Bu blog açma siteleri sundukları özelliklere göre ücretli veya ücretsiz blog adresi açma imkanı sunmaktadırlar.

Blog Açma Maliyeti Nedir?

Kullanacağınız blog oluşturma sitesine ve yararlanmak istediğiniz özelliğine göre bu maliyet değişkenlik göstermektedir. Tamamen ücretsiz blog açma imkanına sahip olduğunuz gibi bütçenizi çok fazla aşabilecek maliyetlerle karşılaşmanız da mümkündür. Bu maliyeti belirleyen etkenler alan adı (domain), barındırma hizmeti (hosting), bant genişliği (bandwith) ayrıca bazı tema ve eklentilerdir.

Blog açma maliyeti kullanacağınız blog oluşturma paltformuna göre değişiklik gösterebilir.

Blog İle Hangi Tür Siteler Oluşturabilirim?

Kullanacağınız blog oluşturma sitesine bağlı olmak üzere blog sitesi açarak aşağıdaki türde siteleri oluşturabilirsiniz:

  • Kişisel Blog Sitesi
  • Firma Sitesi
  • E-Ticaret Sitesi veya Çevrimiçi Mağaza
  • Üyelik Sitesi
  • Çevrimiçi Kurs Sitesi
  • Podcast Sitesi
  • Satış Ortaklığı (Affiliate Marketing) Sitesi
  • Kupon Sitesi
  • İş İlanları Sitesi
  • İş Yeri Adres Dizini Sitesi
  • Portföy Sitesi
  • Seyahat Sitesi
  • Forum Özellikli Site
  • Sosyal Ağ Sitesi
  • Wiki / Bilgi Bankası Sitesi

Blog Açmak ve Para Kazanmak

Blog Açmak ve Para Kazanmak

Blog sayfası açma sebebiniz ne olursa olsun blogunuzdan para kazanmak isteyebilirsiniz. Başlangıçta ücretsiz blog sitesi açma sebebiniz hobi olsa bile ziyaretçi sayınız iyi bir seviyeye ulaştığında internetten para kazanma seçeneğini değerlendirebilirsiniz.

Burada da kullandığınız ya da kullanacağınız blog açma sitelerinin özellikleri devreye girecektir. Bazı blog oluşturma siteleri ücretli paketleri satın almadığınız sürece sitenizde reklam ya da ürün satışına izin vermemektedir.

Fakat yine de "Ücretsiz blog açmak para kazandırır mı?" veya "Kişisel blog açma para kazandırır mı?" sorusunu "Evet, kazandırır." olarak cevaplayabiliriz. Örneğin Blogger'ı bedava blog açma seçeneği olarak değerlendirdiğiniz de dahi blogunuz belli bir süreyi (6 ay) ve ziyaretçi sayısını geçtiğinde blogunuzda Google Adsense reklamları yayınlayabilirsiniz. Veya süre sınırı olmaksızın blogunuzda ürün satışı yapabilirsiniz.

Bog Açmak İsteyenlere Öneriler

Blog Açmak İsteyenlere Öneriler

"Blog açmak nedir?" sorusuna cevap bulduysanız ve "Blog açmak istiyorum." diyorsanız aşağıdaki önerileri dikkatle okumanız blogunuzun sürdürülebilirliği konusunda oldukça yardımcı olacaktır.

  • Açmak istediğiniz blog türüne (kişisel, ticaret, üyelik, kurs blogu) karar verin.
  • Oluşturmak istediğiniz blogu hangi blog oluşturma platformunda kurabileceğinizi araştırın. Blogunuzu kuracağınız platform özellik ve maliyet olarak isteklerinize cevap vermeyebilir.
  • Blogunuzu sadece hobi olarak mı yoksa internetten para kazanma amacıyla mı oluşturacağınızı göz önünde bulundurun. Hobi olarak oluşturacağınız blogdan da para kazanabilirsiniz ancak tamamen para kazanma amacıyla oluşturacağınız bir bloga ekstra ve faydalı özellikler gerekebilir. Bu da blogunuzu oluşturacağınız platformu belirlemenizde faydalı olacaktır.
  • Oluşturacağınız blogun tema ve eklentilerle görsel ve fonksiyonel olarak özelleştirebilir olup olmadığını araştırın, ayrıca bunlara ihtiyacınız olup olmadığına karar verin.
  • Ücretli bir blog oluşturacaksınız satın alacağınız alan adının ve trafik miktarının ihtiyacınızı karşılayacağından emin olun. Limit aşımı durumunda ek ücretler ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Yukarıda listelenenler blog açmadan önce dikkat etmeniz gereken hususların bir kısmıdır. Bunlara ekleyebileceğimiz ve sitenizin arama sonuçlarında ön sayfada çıkmasını sağlayacak olan, oluşturacağınız blogun SEO'ya (Arama Motoru Optimizasyonu) uygunluğu gibi önemli bir madde daha vardır.

İhtiyacınıza uygun blogu hangi blog alt yapısıyla oluşturmanız gerektiğine dair bir fikir edinmek isterseniz Blog Açmak serisinin ikinci yazısına aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

>> Blog Açmak: 12 En İyi Blog Açma Sitesi

YORUMLAR

Ad

Activate Windows 10,1,alan adı nedir,1,bc vc para kazanma,1,bilgisayardan para kazanma,1,blog açma siteleri,1,blog açmak,7,bütçe nasıl yapılır,1,dijital kartvizit,1,e ticaret teması,1,evden çalışarak para kazanma,1,finans,3,internet,1,internette alışveriş,1,internetten para kazanma,1,link kısaltarak para kazanma,1,link kısaltma siteleri,1,link tl para kazanma,1,microsoft office,5,microsoft office aktivasyon,1,microsoft windows,7,office,1,office 2016 etkinleştirme,1,office 2016 professional plus etkinleştirme,1,office 2019 etkinleştirme,1,office 2021 etkinleştirme,1,office 365 öğrenci lisansı,1,office aktivasyon kaldırma,1,office etkinleştirme programsız,1,office ürün anahtarı silme,1,ofis,1,ofis aktivasyon,1,sosyal medya stratejisi,1,windows,1,Windows 10 Activate,1,Windows 10 Activation Key,1,Windows 10 aktivasyon,1,Windows 10 crack,1,Windows 10 etkinleştirme,2,windows 11 etkinleştirme,1,windows 7 etkinleştirme,1,windows 8 etkinleştirme,1,Windows 8.1 Pro Build 9600 Yazısı Kaldırma,1,windows aktivasyon kaldırma,1,Windows Etkinleştirme Uyarısı,1,Windows Etkinleştirme Uyarısı Kaldırma,1,Windows Programsız Etkinleştirme,1,windows ürün anahtarı silme,1,wordpress,14,wordpress eklentileri,1,wordpress gzip sıkıştırma,1,wordpress internal server error,1,wordpress kurulumu,1,wordpress mi blogger mı,1,wordpress seo,4,wordpress site haritası ekleme,1,wordpress site kurma,1,wordpress temalari,2,Wordpress.com ve Wordpress.org,1,Yoast SEO kullanımı,1,
ltr
item
bayramca: Blog Açmak - Blog Nasıl Açılır?
Blog Açmak - Blog Nasıl Açılır?
Fikirlerinizi, düşüncelerinizi veya bildiklerinizi insanlara aktarmanın bir yolu da blog açmaktır. Peki blog nasıl açılır? İçeri buyrun.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjovDqXnNwBm7P5gfHh1xrd6559UoKJN7otY2iNz46-Brue8QXwRe-lLd8aBn6Uv8LozCDTnN7Bh6dN030FdOZl_I_AGcVepimtdw9u8YLQ-0S6zEmLKxKWjZ3CLEscsAtaX9I5DsIs0R0/s16000/Blog-Acmak-Blog-Nasil-Acilir.webp
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjovDqXnNwBm7P5gfHh1xrd6559UoKJN7otY2iNz46-Brue8QXwRe-lLd8aBn6Uv8LozCDTnN7Bh6dN030FdOZl_I_AGcVepimtdw9u8YLQ-0S6zEmLKxKWjZ3CLEscsAtaX9I5DsIs0R0/s72-c/Blog-Acmak-Blog-Nasil-Acilir.webp
bayramca
http://bayramkosedag.blogspot.com/2021/10/blog-acmak-blog-nasil-acilir.html
http://bayramkosedag.blogspot.com/
http://bayramkosedag.blogspot.com/
http://bayramkosedag.blogspot.com/2021/10/blog-acmak-blog-nasil-acilir.html
true
1148005415420475192
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi Yazı bulunamadı. TÜMÜNÜ GÖRÜNTÜLE Devamı Cevapla Vazgeç Sil By Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tümünü Görüntüle SİZİN İÇİN ÖNERİLİYOR ETİKET ARŞİV ARAMA TÜM YAZILAR Arama sorgunuzla eşleşen yazı bulunamadı. Anasayfa Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pts Sal Çar Per Cum Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mayıs Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara şimdi 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan eski Takipçiler Takip THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy İçindekiler